Λιγότερα ατυχήματα λόγω περιορισμένης κυκλοφορίας

Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες στον ασφαλιστικό τομέα, τα ατυχήματα των αυτοκινήτων έχουν μειωθεί αισθητά τον τελευταίο χρόνο, μιας και η κυκλοφορία των οχημάτων έχει περιοριστεί αρκετά.

Πιο συγκεκριμένα, η συχνότητα μείωσης των ατυχημάτων σε σχέση με το 2012 έχει μειωθεί σχεδόν κατά 10% -σύμφωνα με νέα στατιστικά από τις ασφαλιστικές εταιρείες- και αυτό οφείλεται στη μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων, αφού ο αριθμός των αυτοκινήτων που βρίσκονται στο δρόμο είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, αρκετοί είναι οι ασφαλιζόμενοι, οι οποίοι επιλέγουν να μην εμπλέξουν την ασφάλεια σε κάποιο μικροατύχημα, ενώ πολλοί είναι και εκείνοι που καταφεύγουν σε συνεργεία με οικονομικά ανταλλακτικά ή ακόμα και με μεταχειρισμένα.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων της ΕΑΕΕ, κ. Δ. Ζορμπάς σχολίασε σχετικά: «Η ασφάλιση αυτοκινήτων παραμένει ένας πολύ σημαντικός κλάδος για την ασφαλιστική αγορά. Το 2012 καταβάλαμε 758 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις, χωρίς στο ποσό αυτό να περιλαμβάνονται οι αποζημιώσεις που πληρώθηκαν από τους άλλους φορείς της αγοράς, το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων και το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης. Σημαντικό ζήτημα για τον κλάδο Αυτοκινήτων παραμένει ο έλεγχος κυκλοφορίας των ανασφάλιστων οχημάτων που επιβαρύνουν το σύνολο των ασφαλισμένων».

admin

Ιστότοπος: www.mastorisf.gr

Επικοινωνία

  • Διεύθυνση:  Πολυτεχνείου 3, Άγιος Νικόλαος, 72100
  • Τηλ:  +(030) 28410 82460
  • Fax:  +(030) 28410 82460
  • Κιν:  +(030) 6972 336627
  • E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Web:  http://www.mastorisf.gr

Θα μας βρείτε